Valorificarea Deșeurilor: Beneficii și Soluții

  • Home
  • Blog
  • blog
  • Valorificarea Deșeurilor: Beneficii și Soluții
valorificare deseuri

Valorificarea Deșeurilor: Beneficii și Soluții

Gestionarea deșeurilor este o problemă din ce în ce mai mare în societatea actuală. Valorificarea deșeurilor este procesul de transformare a deșeurilor în produse utilizabile sau energie. 

Este o parte importantă a procesului de gestionare a deșeurilor, deoarece poate contribui la reducerea cantității de deșeuri care sunt trimise la groapa de gunoi.

Ce este valorificarea deșeurilor?

Există o serie de metode diferite de recuperare a deșeurilor: reciclarea, compostarea, incinerarea și recuperarea energiei. Fiecare metodă are propriile beneficii, iar metoda cea mai potrivită va depinde de tipul și cantitatea de deșeuri care trebuie recuperate.

În cei 30 de ani de activitate, am valorificat, în medie, peste 24.000 de tone de deșeuri pe an. Acest lucru înseamnă peste 20 milioane de euro în câștiguri generate partenerilor noștri, pe an.

Beneficiile valorificării deșeurilor:

Există multe beneficii pentru valorificarea deșeurilor, dar unele dintre cele mai importante sunt reducerea costurilor și îndeplinirea obligațiilor din legislație.

Procesul de valorificare a deșeurilor începe cu o evaluare din partea experților noștri. Astfel, vă putem ajuta să înțelegeți mai bine operațiunile dumneavoastră privind deșeurile și modul în care fiecare proces vă afectează rezultatele și impactul asupra mediului.

Nu numai că vă vom ajuta să reduceți costul asociat deșeurilor, dar vă putem ajuta să generați câștiguri din acest proces. Cum facem asta? Prin analizarea fiecărui tip de deșeu reușim să generăm soluții de a le valoriza eficient. 

Pentru eficiență maximă implementăm procese suplimentare de sortare, separare, ambalare a fracțiilor de deșeuri cu scopul de a fi reintegrate în circuite economice, în detrimentul soluțiilor „confortabile” de a fi direcționate către depozitare sau incinerare.

În al doilea rând, în cazul în care o companie are obligații la Fondul de Mediu privind introducerea pe piața națională de ambalaje/produse ambalate, și își îndeplinește în mod individual obiectivele anuale de reciclare/valorificare, noi oferim și servicii de valorificare a deșeurilor de ambalaje, având ca scop îndeplinirea îndatoririlor legale referitoare la gestionarea acestor deșeuri, conform Legii 249/2015 cu modificările și completările ulterioare. 

În acest sens, Eltex are încheiate contracte directe cu diverse instalații de valorificare / reciclare în vederea îndeplinirii, în mod individual, de către companie,  a obiectivelor anuale de valorificare/reciclare a deșeurilor de ambalaje, punându-le la dispoziție documentele de trasabilitate prevăzute de legislația aplicabilă (copii după documentele de transport deșeuri ambalaje până la instalația de reciclare; copii după facturi deșeuri ambalaje până la instalația finală de reciclare, declarațiile / documentele doveditoare reciclării).

De asemenea, recuperarea deșeurilor poate economisi resurse. Atunci când materialele sunt recuperate din deșeuri, ele pot fi folosite din nou, în loc să fie extrase din pământ sau fabricate din nou. 

Acest lucru economisește energie și reduce emisiile de gaze cu efect de seră. În plus, se reduce cantitatea de deșeuri care trebuie eliminată, ceea ce economisește bani și spațiu în depozitele de deșeuri.

Care sunt provocările legate de valorificarea deșeurilor?

În mod normal, provocările principale sunt costul ridicat și procesul de reciclare a anumitor materiale. De exemplu, hârtia și sticla pot fi reciclate relativ ușor, dar materialele plastice și metalele sunt mai dificil de trecut prin acest proces, cu câteva excepții (cum ar fi aluminiul). Totuși, noi putem oferi servicii la un preț avantajos, mult sub cât ați fi cheltuit în mod normal.

Există o soluție simplă pentru aceste provocări – sistemul nostru de management integrat al deșeurilor. Un sistem inteligent de gestionare a deșeurilor este personalizat, croit pe nevoile tale. Acesta transformă pierderile în resurse prin procese transparente și eficiente, construite pentru performanță sustenabilă.

Scopul nostru este să transformăm prin inovație managementul deșeurilor, pentru a construi o industrie care utilizează resursele într-un mod sustenabil. 

Urmărim să eliminăm complet risipa, de aceea investim timp și resurse pentru a dezvolta soluții noi, sustenabile și performante. Dacă vrei să afli mai multe, uite cum facem noi lucrurile.

Eltex Recycling poate gestiona toate fluxurile de deșeuri generate de către compania ta. Soluțiile noastre se adaptează în funcție de nevoile specifice ale organizației. Profită acum de o vizită de evaluare gratuită pentru a găsi cele mai bune soluții împreună.

Leave A Reply